Barevné kontaktní čočky

Přejít na obsah

Barevné kontaktní čočky

Terronská 582/15 Praha 6
Neděle 10 Říj 2021
Modrookým to myslí lépe
Podle výzkumů se zdá, že světlemodré oči signalizují vyšší inteligenci a rozvahu, tedy „chladnou hlavu“, vhodnou při dlouhodobé cílevědomé práci či studiu. Tmavé oči by pak měly charakterizovat rychlost, citovost, postřeh.
Doufejme, že barva očí nebude brzy zařazena mezi kriteria při výběru zaměstnanců.
Co vaše oči? Najde se mnoho lidí, kterým se nelíbí barva jejich očí. Nejste spokojeni s barvou svých očí, nebo chcete překvapit novým vzhledem partnera nebo na sebe upozornit při společenské akci?
Na rozdíl od módních trendů, které na vašem těle zanechávají dlouhodobé a možná i bolestivé stopy, změna barvy očí je poměrně jednoduchá. Obzvlášť pro ty z vás, kteří již nosíte kontaktní čočky.
Barevné a crazy kontaktní čočky nepatří mezi módní hity poslední doby, používají se už od 80. let. Na současné oblibě nemá podíl filmový průmysl, jak by se zdálo, ale módní vlna japonského gyaru, harajuku a korejského popu. Trend zvýrazňování dívčích očí se rychle rozšířil i do ostatních částí světa a oslovil i mužskou část populace, sledující módní trendy.

  

Zábava i korekce
Barevné kontaktní čočky již nejsou určeny jen pro osoby se zrakovou vadou. Staly se módním doplňkem, korespondujícím s oblečením, obuví, líčením nebo barvou vlasů.
Pokud se nebojíte změnit svůj vzhled, povolte uzdu své fantazii a podlehněte kouzlu barevných či crazy čoček.
V nabídce najdete dobarvující barevné čočky, které zdůrazní přirozenou barvu a lesk vašich očí, ale i krycí barevné čočky, které radikálně změní barvu vašich očí. Bývají především v odstínech podobným typům barev duhovky, tedy zelené, hnědé, modré, šedé, fialové, ale i žlutomodré nebo žlutozelené.
Pro zvláštní příležitosti doplňují nabídku crazy čočky s nejrůznějšími motivy od hadích, kočičích, dračích očí až po upírské, zombie, ďábelské. Také můžete pro každé oko použít jinou barvu k docílení husky vzhledu. Pro párty a diskotéky je určena řada čoček Glow, které se rozzáří v černém (ultrafialovém) světle. Pro zásadní zvýraznění očí lze použít také čočky většího průměru. Ve filmovém nebo reklamním průmyslu najdete pro zvláštní efekty i sklerální čočky, které překrývají celou viditelnou část oka. Bělmo pak může být například černé a duhovka bílá.
Barevné i crazy čočky jsou v nabídce bez dioptrií pro osoby, které nepotřebují korekci zraku, ale i v širokém dioptrickém rozsahu pro osoby, které kontaktní čočky obvykle střídají s korekčními brýlemi.
Nemusíte mít obavy, zda barva čočky nebo její dekor škodí oku. Barva je obvykle natištěna mezi dvěma vrstvami hydrogelu. V oku se tedy barevná čočka chová a vyžaduje stejnou manipulaci a péči, jako obvyklá čirá kontaktní čočka.



K odborníkům
Pokud zatím nemáte zkušenost s žádnými kontaktními čočkami, poraďte se s odborníkem. Zkušeným nositelům kontaktních čoček může odborník doporučit vhodný typ nebo barvu čočky, která vám bude slušet, aby výsledek opravdu splnil očekávání.
Je třeba upozornit, že s crazy čočkami se nedoporučuje řídit nebo vykonávat aktivity, u kterých je nutné bezproblémové periferní vidění. Barevný vzor, který překrývá duhovku, způsobuje efekt „klíčové dírky“, tedy při slabším osvětlení zužuje zorné pole. Při řízení vozidla nebo pohybu po jevišti je omezený pohled do stran obzvlášť nebezpečný.


Návrat na obsah